راهنمای کامل پرواز کانکشن و خودکانکشن در پروازهای خارجی

راهنمای کامل پرواز کانکشن و خودکانکشن در پروازهای خارجی

FaFarideh aghaei
11 دی 1403

ممکن است برای بسیاری از مسافران پیش آمده باشد که برای سفرهای هوایی، توقف کرده و سفر خود را با هواپیمای دیگری ادامه دهند. به چنین سفرها و پروازهایی، پرواز کانکشن یا اتصالی می‌گویند که معمولا برای مسافت‌های طولانی مدت انجام می‌شود. همچنین، سفرهایی که مسیر هوایی مستقیمی ندارند، از پروازهای کانکشن استفاده می‌کنند.

در این مقاله از های تیکت، به بررسی پرواز کانکشن و پرواز خود کانکشن می‌پردازیم و تفاوت آن با پروازهای مستقیم را توضیح خواهیم داد. این پروازها، به دلایل مختلفی انجام می‌گیرند و از طرف دیگر، مزایا و معایب مختلفی نیز دارند و ممکن است بسیاری از افراد، با چنین پروازهایی برخورد داشته باشند؛ به همین دلیل بهتر است تا انتهای مقاله با همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد این پروازها بدست آورید.

پرواز کانکشن چیست؟

پرواز کانکشن که به عنوان پرواز غیرمستقیم نیز شناخته می‌شود، نوعی از پرواز است که در آن، مسافر از فرودگاه مبدا به یک فرودگاه واسطه پرواز کرده و در آن‌ها، با پروازی دیگر به سمت مقصد خود می‌رود. معمولا پروازهای بین قاره‌ای از نوع کانکشن هستند که مسافر در آن‌ها، در یک مقصد واسطه توقف می‌کند تا به ادامه سفر بپردازد.

پس از رسیدن مسافر به مقصد اول، مدت زمانی طول می‌کشد تا او به پرواز دوم برسد که به آن، زمان توقف گفته می‌شود. این زمان، برای این است که مسافر به گیت پرواز بعدی برسد. معمولا زمان توقف در پروازهای کانکشن، بستگی به نوع پرواز داشته و از چند دقیقه تا چند ساعت به طول می‌انجامد. 

پرواز کانکشن چیست؟

دلایل پرواز کانکشن

پرواز غیرمستقیم، به دلایل متعددی انجام می‌گیرد که عمده‌ترین دلیل آن، مسافت طولانی بین مبدا و مقصد است. از طرف دیگر، برخی از کشورها ممکن است به دلیل اختلافات سیاسی امکان پرواز مستقیم بین یکدیگر را نداشته باشند که در این صورت، باید از پرواز کانکشی استفاده کنید. در برخی موارد نیز، تعداد پروازهای بین دو کشور به تعداد مشخصی محدود می‌شود و تا زمان رفع این مشکل، باید از پرواز غیرمستقیم استفاده کرد.

عمده‌ترین دلایلی که به دلیل مسافت طولانی، پرواز به صورت غیرمستقیم انجام می‌شود نیز مربوط به نوع هواپیماها است. در چنین مسافت‌هایی، هواپیما نیاز به سوخت‌گیری دارد و یا توان پرواز در چنین مسافت‌هایی را ندارد. برخی از ایرلاین‌ها، از هوایپما‌های بسیار پیشرفته استفاده می‌کنند که می‌توانند مسافت‌های طولانی را به صورت مستقیم پرواز کنند؛ به عنوان مثال، برای سفر به آمریکا یا کانادا، می‌توانید از پرواز کانکشن در فرودگاه استانبول استفاده کنید و از آن‌جا به صورت مستقیم به مقصد خود برسید.

مزایا و معایب پرواز کانکشن

پروازهای کانکشن، دارای مزایا و معایبی هستند و شناخت آن‌ها، به شما کمک می‌کند تا در زمان تصمیم‌گیری، انتخاب بهتری داشته باشید. مزایا و معایب این پرواز به شرح زیر هستند:

مزایا پرواز کانکشن:

برخی از شرکت‌های هواپیمایی، برای یک مقصد هم پرواز مستقیم دارند و هم پرواز ترانزیت. در صورتی که نوع و کلاس پرواز یکسان باشد، در چنین مواردی هزینه پرواز غیرمستقیم کمتر خواهد بود. از طرف دیگر، در پرواز کانکشن، شما می‌توانید در فرودگاه ترانزیت استراحت کرده و غذا و نوشیدنی بخورید. در مواردی که کودک یا فرد سالخورده همراه شما باشد، این مزیت بیشتر آشکار خواهد شد.

معایب پرواز کانکشن:

یکی از مهمترین معایب پرواز کانکشن، طولانی بودن آن است. در صورتی که عجله دارید، این پرواز اصلا برای شما مناسب نخواهد بود؛ زیرا مدت زمان توقت در فرودگاه ترانزیت ممکن است بیش از 2 ساعت طول بکشد. از طرف دیگر، در پروازهای فرست کلاس، با توجه به راحتی و آسایشی که تجربه می‌کنید، نیازی به پرواز غیرمستقیم ندارید و می‌توانید به راحتی تا آخر مسیر استراحت کنید. هرچند در پرواز ترانزیت به فرودگاه استانبول یا دبی، می‌توانید از امکانات این فرودگاه‌ها نیز استفاده کنید.

قوانین پرواز کانکشن

پروازهای کانکشن، دارای قوانین مختلفی هستند که با توجه به نوع پرواز رزرو شده اعمال می‌شوند. این قوانین مربوط به ویزای ترانزیت، کنسلی پرواز، کارت پرواز و ... است که در ادامه به بررسی هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم:

  1. ویزای ترانزیت: برای پروازهای کانکشن، باید ویزای ترانزیت دریافت کرده باشید. ویزای ترانزیت، ویزایی است که برای مسافران پرواز کانکشن ارائه می‌شود و به آن‌ها اجازه می‌دهد در مدت زمان محدود مانند 24 ساعت یا 48 ساعت در کشور واسطه حضور داشته باشند. البته در برخی از فرودگاه‌ها مانند فرودگاه‌ های دبی، در صورتی که مدت زمان انتظار از 8 ساعت کمتر باشد نیازی به ویزای ترانزیت ندارید.
  2. جا ماندن از پرواز دوم: جا ماندن از پرواز دوم، برای هر کدام از پروازهای کانکشن قوانین مخصوص به خود را دارد. اگر بلیط شما به صورت پرواز کانکشن باشد و به هر دلیلی به پرواز دوم نرسید، ایرلاین مربوطه موظف است تا پرواز دیگری برای شما رزرو کند؛ اما اگر تاخیر در پرواز کانکشن شما به دلیل این است که به صورت خود کانکشن اقدام کرده‌اید، ایرلاین دوم شما را به عنوان مسافر No-show شناخته می‌شوید و هیچ مسئولیتی ندارد. در برخی موارد، شما می‌توانید با پرداخت خسارت، هزینه بلیط را پس بگیرید و یا یک پرواز دیگر رزرو کنید.
  3. کنسل کردن بلیط پرواز: در پرواز کانکشن، کنسل کردن بلیط هم به نوع رزرو آن بستگی دارد. در پرواز کانکشن، در صورت کنسلی نمی‌توانید پرواز دوم را کنسل کنید؛ اما در رزرو خود کانکشن، می‌توانید هر دو پرواز را کنسل کنید.
  4. عبور از گیت و گمرک: در پروازهای کانکشن، در صورتی که پرواز به صورت بین المللی باشد باید در فرودگاه ترانزیت نیز از گیت عبور کرده و مراحل امنیتی را طی کنید. همچنین لازم است بدانید در بیشتر پروازهای کانکشن، چمدان شما توسط ایرلاین به هواپیمای دوم انتقال می یابد و نیازی به تحویل بار در پرواز کانکشن نیست.
  5. دریافت کارت پرواز: در هنگام رزرو پرواز ترانزیت، یا به صورت آنلاین و یا در فرودگاه تمام کارت‌های پرواز خود را دریافت خواهید کرد؛ اما در برخی از موارد با توجه به سفر بین المللی و مقصدی که دارید، ممکن است شرکت هواپیمایی از شما درخواست کند تا کارت پرواز دوم خود را از فرودگاه ترانزیت دریافت کنید. برای این کار، باید مجددا مدارک خود مانند پاسپورت و ... را ارائه کنید و کارت پرواز را دریافت کنید.

قوانین پرواز کانکشن

نکات مهم در پرواز کانکشن

در پروازهای کانکشن و اتصالی، باید نکاتی را در نظر داشته باشید تا سفر راحت و بدون دردسری را تجربه کنید: 

  • اولین نکته در این رابطه، بررسی فاصله بین دو پرواز است. در صورتی که فاصله کمی بین دو پرواز خود دارید، بهتر است نقشه فرودگاه ترانزیت را مشاهده کنید تا ببینید باید برای پرواز دوم خود به کدام ترمینال بروید.
  • برخی مواقع در پرواز دوم نیاز است که فرودگاه خود را تغییر دهید؛ برای مثال، اگر قرار است که از فرودگاه دبی به فرودگاه آل مکتوم برای پرواز دوم خود بروید باید ویزا دبی داشته باشید و یا شرایط دیگر را مطالعه کرده باشید.
  • اگر بلیط خود را از دو ایرلاین مختلف تهیه کرده‌اید، حتما شرایط و قوانین اضافه بار را در هر دو فرودگاه پیگیر شوید تا بتوانید برنامه‌ریزی مالی بهتری داشته باشید. 
  • با توجه به این که بسیاری از پروازهای کانکشن ایران به سمت استانبول هستند، می‌توانید قوانین فرودگاه‌ ها در پرواز کانشکن استانبول را مطالعه کنید تا اطلاعات شما کامل باشد.

تفاوت پرواز کانکشن با پرواز مستقیم

پروازهای مستقیم و غیرمستقیم یا کانکشن، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند از جمله این که:

  1. پرواز مستقیم بیشتر شامل پروازهای داخلی و یا به سمت کشورهای همسایه هستند؛ در حالی که پروازهای کانکشن، شامل پروازهای بین قاره‌ای و یا کشورهای با فاصله طولانی می‌شوند.
  2. پروازهای مستقیم دارای دو نوع بدون توقف و با توقف هستند که در نوع با توقف، هواپیما برای سوخت‌گیری در یک فرودگاه فرود می‌آید و بدون پیاده شدن مسافران، سفر از سر گرفته خواهد شد.
  3. پروازهای کانکشن نیز دارای دو نوع کانکشن و خود کانکشن هستند که پیشتر به توضیح آن پرداختیم.
  4. در برخی از پروازها، هزینه پرواز کانکشن از پرواز مستقیم بیشتر خواهد بود.

تفاوت پرواز کانکشن با پرواز مستقیم

 پرواز خودکانکشن چیست؟ (self-conections)

این پرواز غیرمستقیم، داستان متفاوتی دارد. در این نوع پرواز، شما یک بلیط از فرودگاه مبدا به فرودگاه واسطه خریداری می‌کنید و مجددا یک بلیط دیگر از یک ایرلاین دیگر، از فرودگاه واسطه به فرودگاه مقصد می‌خرید؛ به عنوان مثال، برای یک سفر بین قاره‌ای، ابتدا بلیط هواپیما استانبول را خریداری می‌کنید و بعد، یک بلیط دیگر از استانبول به مقصد نهایی می‌خرید. در مورد این پرواز، مزایا و معایبی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کنید:

مزایای پرواز خود کانکشن

  • اگر در خرید بلیط هواپیما، حرفه‌ای و باتجربه باشید، می‌توانید از مزایای این نوع سفر بهره‌مند شوید. از جمله این که می‌توانید بلیط‌ هایی پیدا کنید که در مقایسه با هزینه بلیط‌ پرواز کانکشن ارزان‌تر باشند. 
  • ممکن است بتوانید دو پرواز به صورت جداگانه پیدا کنید که فاصله زمانی بسیار کمی دارند و در فرودگاه ترانزیت کمتر معطل شوید.

معایب پرواز خود کانکشن

  • در صورتی که پرواز اول شما با تاخیر مواجه شود و به پرواز دوم نرسید، تمام مسئولیت بر عهده شما بوده و هیچکدام از ایرلاین‌ها این مسئولیت را قبول نمی‌کنند؛ برخلاف پرواز کانکشن که ایرلاین موظف است پرواز دیگری برای شما رزرو کند. 
  • همچنین، در صورت تاخیر در پرواز دوم نیز امکان معطلی در فرودگاه بسیار بالا خواهد بود. 
  • مشکل دیگری که در این نوع پرواز وجود دارد، چک کردن مجدد چمدان‌ها و بازرسی‌ها و ... است. در پرواز ترانزیت، تمام این موارد تنها یک بار و در فرودگاه مبدا انجام می‌گیرند؛ اما در پرواز خود کانکشن، باید دوباره این فرایند را در فرودگاه ترانزیرت تکرار کنید.

پرواز خودکانکشن

تفاوت پرواز کانکشن با پرواز خودکانکشن

پروازهای کانکشن و خود کانکشن دو نوع متفاوت از سفرهای هوایی هستند که با نحوه رزرو و مسئولیت‌پذیری خطوط هوایی و مسافران از یکدیگر متمایز می‌شوند. پرواز کانکشن یک برنامه سفر یکپارچه است که توسط یک یا چند شرکت هواپیمایی مرتبط ارائه می‌شود. در این حالت، مسافر یک کد رزرو واحد دریافت می‌کند، چمدان تنها یک بار تحویل داده می‌شود و ایرلاین مسئول هماهنگی پروازهای بعدی است. اگر پرواز اول تأخیر داشته باشد و باعث از دست دادن پرواز دوم شود، شرکت هواپیمایی موظف است مسافر را به مقصد نهایی با پرواز دیگری برساند.

در مقابل، پرواز خود کانکشن یا خود انتقال زمانی است که مسافر به طور مستقل پروازهای جداگانه را رزرو می‌کند. هر پرواز کد رزرو متفاوتی دارد و مسئولیت هماهنگی بین پروازها بر عهده مسافر است. این شامل جمع‌آوری و تحویل مجدد چمدان، بازرسی امنیتی و مدیریت زمان برای رسیدن به پرواز بعدی می‌شود. در صورت از دست دادن پرواز دوم به دلایل مختلف، مسافر باید هزینه‌ها و عواقب آن را خود متحمل شود. بنابراین، مسافران باید در برنامه‌ریزی سفر خود دقت کنند و زمان کافی بین پروازها را در نظر بگیرند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

تهیه بلیط برای پروازهای کانکشن و خودکانکشن از های تیکت

برای پرواز کانکشن، باید قبل از خرید بلیط هواپیما شرایط و قوانین مربوط به آن را بدانید. همچنین، انواع آن مانند پرواز خود کانکشن نیز قوانین مربوط به خود را دارند که شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند تا سفر بهتری را تجربه کنید. برای رزرو یا خرید بلیط پرواز ترانزیت دبی یا هر شهر دیگر، دقیقا همان مراحل تهیه عادی بلیط را طی خواهید کرد. شما می‌توانید با کمک و راهنمایی های تیکت، بلیط‌ خود را به مقصد شهرهای مختلف دنیا از ایرلاین‌ های مختلف تهیه کنید.

سوالات متداول

پرواز کانکشن با پرواز ترانزیت تفاوتی دارد؟

پرواز ترانزیت همان پرواز کانکشن است.

تحویل بار در پرواز کانکشن چگونه انجام می شود؟

اگر در پرواز ترانزیت به هواپیمای دوم نرسیم، بلیط باطل می شود یا اینکه با پرواز جدید جایگزین می شود؟

آیا در پرواز کانکشن، باید از گیت امنیتی فرودگاه دوم عبور کنیم؟

آیا پروازهای کانکشن ارزانتر از پروازهای مستقیم هستند؟

نظرات

مسیرهای پرطرفدار های تیکت

بلیط هواپیما مشهد تهران

بلیط هواپیما تهران مشهد

بلیط هواپیما تهران کیش

بلیط هواپیما مشهد کیش

بلیط هواپیما مشهد قشم