جریمه کنسلی بلیط هواپیما
خرید بلیط هواپیما، گامی مهم در برنامهریزی سفر است. اما گاهی به دلیل شرایط پیشبینینشدهای مجبور به لغو سفر خود میشویم و نیاز به کنسلی بلیط پیدا میکنید. در این شرایط، یکی از دغدغههای اصلی مسافران میزان جریمه یا هزینه ی کنسلی بلیط هواپیما خواهد بود.
آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به کنسلی بلیط پیش از خرید، امری ضروری است. این اطلاعات به شما کمک میکند تا با برنامهریزی دقیق، از ضررهای مالی احتمالی جلوگیری کنید. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر بر هزینه ی کنسلی بلیط هواپیما و راهکارهای کاهش این هزینه خواهیم پرداخت.
عوامل موثر بر جریمه کنسلی بلیط هواپیما
همانطور که اشاره شد، میزان جریمه ی کنسلی بلیط به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل میپردازیم:
نوع بلیط
بلیط های سیستمی: این نوع بلیط ها توسط شرکت های هواپیمایی ارائه می شوند و قیمت آنها تابع قوانین و مقررات مشخصی است. به طور کلی، جریمه ی کنسلی بلیط سیستمی با نزدیک شدن به زمان پرواز افزایش می یابد.
بلیط های چارتری: این نوع بلیط ها توسط چارترکنندگان به فروش می رسند و قیمت آنها به عرضه و تقاضا در بازار بستگی دارد. در اکثر موارد، بلیط چارتری قابل استرداد نیست و در صورت کنسلی، مسافر وجه خود را به طور کامل از دست خواهد داد.
زمان کنسلی
هرچه به زمان پرواز نزدیک تر شویم، جریمه ی کنسلی بلیط نیز بیشتر خواهد شد. به طور معمول، در 24 ساعت اول پس از خرید بلیط، می توان آن را بدون جریمه کنسل کرد.
شرکت هواپیمایی
هر شرکت هواپیمایی قوانین و مقررات خاص خود را برای کنسلی بلیط دارد. برخی از شرکتهای هواپیمایی جریمه ی کمتری برای کنسلی بلیط در نظر می گیرند، در حالی که جریمه ی کنسلی در برخی دیگر از آنها می تواند بسیار بالا باشد.
کلاس پروازی
جریمه ی کنسلی بلیط در کلاس های پروازی مختلف، متفاوت است. به طور کلی، جریمه ی کنسلی بلیط در کلاس های بالاتر (مانند بیزینس و فرست کلاس) بیشتر از کلاس های پایین تر (مانند اکونومی) است.
مسیر پرواز
جریمه ی کنسلی بلیط در مسیرهای مختلف، متفاوت است. به طور کلی، جریمه ی کنسلی بلیط در مسیرهای پرتردد و پر تقاضا بیشتر از مسیرهای کم تردد و کم تقاضا است.
نحوه محاسبه ی جریمه ی کنسلی
میزان جریمه ی کنسلی بلیط هواپیما پیرو قوانین خاصی است. کلیات قوانین کنسلی بلیط هواپیما یکسان است اما با این حال، شرکتهای هواپیمایی معمولا قوانین و مقررات خود را در مورد جریمه ی کنسلی در وبسایت خود منتشر میکنند. همچنین میتوانید با تماس با پشتیبانی شرکت هواپیمایی مورد نظر، از میزان جریمه ی کنسلی بلیط خود مطلع شوید.
شرایط کنسلی بلیط هواپیما سیستمی
بلیط های سیستمی توسط شرکت های هواپیمایی ارائه می شوند و قیمت آنها تابع قوانین و مقرراتی است که از قبل مشخص است. به طور کلی، جریمه ی کنسلی بلیط های سیستمی با نزدیک شدن به زمان پرواز قابل افزایش است.
در اینجا به طور خلاصه به شرایط کنسلی بلیط هواپیما سیستمی اشاره می کنیم:
- تا 24 ساعت پس از خرید بلیط می توانید بدون جریمه
- بین 24 تا 72 ساعت مانده به پرواز 30 درصد جریمه
- بین 72 تا 48 ساعت مانده به پرواز 50 درصد جریمه
- بین 48 تا 24 ساعت مانده به پرواز 60 درصد جریمه
- کمتر از 24 ساعت مانده به پرواز 70 تا 100 درصد جریمه
شرایط کنسلی بلیط هواپیما چارتر
بلیط های چارتر توسط چارترکنندگان به فروش می رسند و قیمت آنها به عرضه و تقاضا در بازار میتواند بستگی داشته باشد. در بیشتز موارد، این نوع بلیطها قابل استرداد نیستند و در صورت کنسلی، مسافر وجه خود را به طور کامل از دست میدهد.
در اینجا به طور خلاصه به شرایط کنسلی بلیط هواپیما چارتری اشاره می کنیم:
امکان استرداد وجه در بلیط های چارتر بسیار محدود است. در برخی موارد در صورت امکان میتوانید تماس گرفته با ارائه مدارک و مستندات، بخشی از وجه خود را پس بگیرید.
جریمه کنسلی بلیط های خارجی
جریمه کنسلی بلیط های خارجی تقریبا مشابه پروازهای داخلی است، اما انتظار میرود به دلیل طولانی بودن مسیر پرواز، مبلغ کنسلی بیشتر باشد.
البته که این جریمه ها به طور تقریبی هستند و ممکن است در شرکتهای هواپیمایی مختلف و یا برای مسیرهای مختلف، متفاوت باشند.
چرا کنسلی بلیط هواپیما با جریمه همراه است؟
دلایل مختلفی برای جریمه ی کنسلی بلیط هواپیما وجود دارد که کنسلی بلیط هواپیما توسط شخص میتواند به بروز این دلایل منجر شود. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل میپردازیم:
ضرر مالی برای شرکت هواپیمایی
زمانی که شما بلیط هواپیما را رزرو می کنید، شرکت هواپیمایی برای شما صندلی در نظر می گیرد و آن صندلی را به شخص دیگری نمی فروشد؛ پس اگر شما بلیط خود را کنسل کنید، شرکت هواپیمایی فرصت فروش آن صندلی را از دست می دهد و متحمل ضرر مالی می شود.
هزینه های عملیاتی
شرکتهای هواپیمایی برای هر پرواز، هزینه های عملیاتی مانند هزینه ی سوخت، خدمات فرودگاهی و دستمزد خدمه را متحمل می شود. حتی اگر صندلی خالی باشد، شرکت هواپیمایی باید این هزینه ها را پرداخت کند. جریمه ی کنسلی بلیط تا حدی به جبران این هزینه ها کمک می کند.
جلوگیری از کنسلی های غیرضروری
جریمه ی کنسلی بلیط تا حدی به عنوان یک انگیزه برای مسافران عمل می کند تا از کنسلی های غیرضروری خودداری کنند. این امر به شرکت هواپیمایی کمک می کند تا برنامه ریزی دقیق تری برای پروازهای خود داشته باشد.
حفظ تعادل بین عرضه و تقاضا
جریمه ی کنسلی بلیط به شرکت هواپیمایی کمک می کند تا تعادل بین عرضه و تقاضا را حفظ کند. اگر جریمه ای وجود نداشته باشد، ممکن است افراد زیادی بلیط رزرو کنند و در نهایت آن را کنسل کنند، که این امر به ضرر شرکت هواپیمایی و مسافران دیگر خواهد بود.
راهکارهای کاهش جریمه کنسلی بلیط پرواز
برای کاهش هزینه ی کنسلی بلیط هواپیما می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
- خرید بلیط های سیستمی به جای بلیط های چارتری
- خرید بلیط با قابلیت استرداد و یا تغییر تاریخ پرواز
- استفاده از بیمه مسافرتی
- برنامه ریزی دقیق
- مطالعه ی دقیق شرایط و قوانین مربوط به کنسلی بلیط
- خرید بلیط از آژانس های معتبر
با استفاده از این راهکارها می توانید تا حد زیادی هزینه ی کنسلی بلیط هواپیما را کاهش دهید و از ضررهای مالی احتمالی جلوگیری کنید.
سوالات متداول
در چه صورت می توان بدون پرداخت جریمه، بلیط هواپیما را کنسل کرد؟
تا 24 ساعت پس از خرید بلیط (در برخی موارد)
در شرایط خاص (مانند بیماری، فوت بستگان و یا لغو پرواز توسط ایرلاین)
اگر بلیط قابلیت استرداد و یا تغییر تاریخ پرواز داشته باشد
چگونه می توان هزینه ی کنسلی بلیط هواپیما را کاهش داد؟
- خرید بلیط های سیستمی به جای بلیط های چارتری
- خرید بلیط با قابلیت استرداد و یا تغییر تاریخ پرواز
- استفاده از بیمه مسافرتی
- برنامه ریزی دقیق
- مطالعه ی دقیق شرایط و قوانین مربوط به کنسلی بلیط
- خرید بلیط از آژانس های معتبر
جریمه ی کنسلی بلیط های سیستمی چقدر است؟
- جریمه ی کنسلی بلیط های سیستمی با نزدیک شدن به زمان پرواز افزایش می یابد.
- به طور کلی، تا 24 ساعت پس از خرید بلیط می توانید بدون جریمه آن را کنسل کنید.
برای اطلاع دقیق از جریمه ی کنسلی بلیط خود باید به کجا مراجعه کرد؟
صفحه وب سایت شرکت هواپیمایی مورد نظر که بلیط را از آنها تهیه کرده اید.
نظرات